KommunikationsCast

KommunikationsCast # 1

Velkommen til premieren på KommunikationsCast. KommunikationsCast er et ugentligt podcast, der handler om kommunikation. Podcastet bliver lavet af Katrine Emme Thielke og Mikkel Westerkam.

KommunikationsCast # 1:
Den, hvor Katrine fortæller om, hvordan et stort bilfirma bejler til hende, for at få hende til at skrive om biler i hendes blog, og Mikkel beretter om sin kamp mod gratisaviserne og forventninger til professionelle emails.

Du kan abonnere på KommunikationsCast vha. et af de feeds du finder i menuen til højre, f.eks. direkte til din iTunes. Du kan downloade podcastet her [varighed: 13´35, ca. 12,5 mb] eller lytte i playeren her:

Links, der blev nævnt i podcastet:

-> Afmeld avisen.
-> Reboot.
-> Blogindlæg om Mercedes-sagen.

Din vurdering af podcastet:
1 podstjerne2 podstjerner3 podstjerner4 podstjerner5 podstjerner (1 stemmer afgivet. Gennemsnittet er: 4.00 ud af 5)

Loading...

16 kommentarer

  Hej begge – til lykke med debuten som podcastere – hvis I har lyst og behov for at være med på mailinglisten Danske Podcastere, så sig bare til, så skal jeg gerne melde Jer på. :-)

  Tak skal du have, Karin. Vi vil meget gerne på mailinglisten.

  Hey I to. Super start på jeres casteribiks! Tillykke. Glæder mig til at følge jer!

  Så vil vi glæde os til at blive fulgt, LineP. Og tak for den fine omtale af os. Har tænkt en del over den med dialogudfordringen, men er ikke sikker på jeg er enig. Jeg tror sagtens, at dialogen kan fortsætte her i kommentarsporet – også selv om vi optog podcastet for nogle dage siden. Det er jo ikke anderledes end at kommentere på gårsdagens indlæg på en blog eller at tale om filmen, når man kommer ud af biografen, uden at behøve at filme sin mening. Men det bliver spændende at se!

  […] kan lytte til podcastet her eller downloade det fra iTunes, hvor du også kan abonnere gratis på […]

  Tillykke med det. Jeg synes jeres podcast var spændende at lytte til, særligt fordi der kom nogle personlige vinkler på og der var en konkret relation til det, I snakkede om. Men det er desværre ikke hver dag, man kan prale med at være offer for et (mere eller mindre) mislykket blogmarkedsføringsforsøg, og det vil nok også blive kedeligt hvis I brokker jer over gratisaviserne hver uge. Og så er det selvfølgelig også vigtigt, som LineP også skrev, at holde det på et niveau hvor man som lytter føler man kan “være med” – så alt for navlepillende skal det heller ikke være.

  Jeg synes faktisk også, at det var meget hurtigt overstået. Og det må være en kompliment, for jeg ville gerne have hørt mere. Ikke på den måde, at jeg ville have hørt om flere forskellige ting, men faktisk mere fordi jeg gerne ville have hørt lidt mere om de ting, I snakkede om. I kunne sagtens have gået mere i dybden med de enkelte emner, hvis det stod til mig. Også hvis det betød, at der ville blive færre forskellige ting at snakke om hver gang…

  Ser frem til at høre, hvad I finder på fremover…

  Ja, det bliver spændende at se, om der fortsat vil være emner nok at tale om. Jeg er nu ikke så urolig.

  Vi har talt meget om længden; skal det være noget man hører på sin computer (og derfor skal det være kort) eller er det noget man får hentet ned på sin ipod (så skal det være længere), og vi er foreløbig endt lige midt i mellem. Dog også fordi vi planlægger at optage det ugentligt, uden særlig meget forberedelse og med begrænset efterarbejde – det skal ikke være en tidsrøver.

  Og vi skal passe på ikke kun at brokke os over dårlig kommunikation :) Selv guderne skal vide, at der er masser at tage fat på.

  Jeg forestiller mig, at når vi har fået rutinen på kcast, så skal det gerne være sådan, at man kan følge med uden at være garvet blogger! Lige nu forudsætter vi måske lidt for meget viden?

  Tak for jeres kommentarer, vi bliver bedre af dem.

  @Mikkel – det kan sagtens være, at jeg tager fejl med det med kommentarsporet. Det håber jeg på sin vis. Men ligesom det føles mærkeligt, når man har skrevet en e-mail til en virksomhed og får svar pr. papirbrev, ja så grunder jeg lidt over det, at ens impulsivitet, som jo kommer meget bedre til udtryk og indgår optimalt bedst i synkron samtaletid, ja at den taber i energi (og synergi) ved at skulle lægge vejen om et kommentarspor, der jo nødvendigvis har det asynkrone som vilkår og derfor fordrer større ekplicering. Sidder og tænker, at det egentlig føles lidt som det der med, at der er ordstyrer på i en forsamling, og man markerer, og så går det lige 20 minutter, før det er ens tur til at tale. Og væk er en hel del af drivkraften og dialogen. Kan I følge mig? Men når det er sagt, ja så er det slet ikke en kritik rettet mod jer, men en tanke der gælder lyd/skrift mere generelt. Og det er da i hvert fald helt sikkert ment som kompliment fra min side, at man straks har lyst til at ‘bede om ordet’. For det betyder jo, at der faktisk er stort dialogpotentiale i jeres ord (også selvom jeg vist skrev, at I skulle passe på med ikke at lukke jeres emner) :-).

  Line: Først vil jeg lige sige, at jeg synes vi har en dejlig skriftlig dialog her, på baggrund at en lydfil, der er optaget for efterhånden mange dage siden.

  Et par tanker: Min mor lærte mig, at modtog man et brev, så besvarede man med et brev. Modtog man en telefonopringning, så ringede man tilbage. Blev man inviteret på middag, så inviterede man igen. Den var fin for nogle år siden, men i dag har vi ikke alle adgang til alle medier.

  Emme og jeg forventer ikke, at de der vil tale med os går ud og køber en mikrofon, finder ud af hvordan en audio-editor virker og derefter finder et sted på nettet at lægge filen. Men det ville jo heller ikke løse synkronitetsproblematikken (som jo også er gældende for blogs og skriftlig kommunikation i øvrigt, måske undtaget chat, hvis man sidder klistret til skærmen).

  Vi er enige om, at den mest impulsive samtale kommer, når man sidder overfor hinanden. Vi valgte at lave et podcast netop fordi der sker ting, når det er NU – og ikke om lidt. Skulle vi lave en audiokommunikation, der inviterede til live dialog med andre end Emme og jeg, så skulle vi streame et live-program hver søndag aften kl. 20 (vi kan jo sagtens hamle op med DR Drama). Så kunne vi lade kommentatorer ringe direkte ind, når de var uenige eller ville korrigere os. Men vi kunne jo pga. tidsnød ikke lade 50 kommentatorer igennem på 15 minutter. Så vi ville skulle udvælge de ”interessante” kommentarer, nøjagtig som man gør på radio. Da jeg lavede morgenradio for nogle år siden, havde vi 500 opkald til studienummeret i timen. Vi havde tid til at tage 2-3 stykker igennem. Ikke særligt demokratisk. Og udvælgelsesprocessen var benhård; god, tydelig stemme, overskud, en god historie, evne til at skære til benet, humor etc. Vi kunne f.eks. også lave Emme & Mikkels Forsamlingshus og invitere 50 gæster. Men begge dele lader sig, af flere årsager, ikke gøre.

  Så set fra denne side af mikrofonen er denne skriftlige kommentarfunktion faktisk et særdeles godt kompromis. Alle kan byde ind. Emnerne kan fortsætte og guderne skal vide, at man kan komme med mange solide pointer, som vi end ikke har strejfet i vores snak. Jeg har selv adskillige, som først dukker op dagen efter; det, at tiden går og man kan formulere sin pointe og sine argumenter, fremfor at få stukket en mikrofon i munden og få 30 sekunder til at byde ind med en mening, har også sine fordele.

  Alene det, at du lægger en kommentar, tager jeg som en kompliment til podcastet. Det bliver ikke opfattet som kritik, men som interesse. Så byd altid gerne ind!

  @Mikkel Jajaså – jeg bøjer mig :-)… indtil videre. Og er enig i, at denne dialog er god. Tak for den!

  Lad mig lige – for at uddybe min egen kommentar og også give mit besyv med i forhold til Emmes – sige, at jeg synes at længden af castet var passende.

  Jeg står altså af på ex For Immediate Release, der af og til varer over halvanden time. Hvis der er så meget at snakke om, så del det op i mindre bidder, så man bare kan hente det, man er interesseret i…

  I lige måde, LineP. Det er jo ikke utænkeligt at du kommer til at le sidst.

  Grann: Det er taget til efterretning. Jeg har selv sådan et ‘for langt til at være en snaps, for kort til at lave kaffe’-forhold til den. Måske burde vi nuppe en lille KommunikationsCastTjek07-undersøgelse omkring længden til at afgøre det.

  Jeg har også haft de der problemer med gratis aviserne, og jeg har prøvet ALT. En dag blev det så for meget, og jeg overvejde HVORFOR mine NejTak skilte ikke blev respekteret… hmm… måske de ikke forstod det. Så jeg lavede mit eget skilt, og smækkede det på døren – lige siden har ikke en eneste gratis avis dumpet gennem min brevsprække.

  Tillykke med KCast, det lyder godt, og jeg glæder mig til den næste.

  God Vind Fremover.

  Ahhh, linket til skiltet var ikke så tydeligt som ønsket, men var på mit navn.

  http://vittrupnielsen.dk/wp/?p=304

  Hehe – tak for det, det må jeg også prøve. Mit nej tak skilt bliver respekteret de fleste dage, men så en gang i mellem, så får jeg dem en hel uge i træk. Det sværeste er at få lov at slippe for de lokale gratisaviser!

  […] kan lytte til podcastet her eller downloade det fra iTunes, hvor du også kan abonnere gratis på det. Skrevet: 03.04.2007 […]

Skriv et svar